Biodlarträff 18 maj 2022

Vid Lions grillplats i Lövhult samlades ett gäng glada biodlare, femton stycken. Vädret var som maj bjudit på ofta, lite mulet och med risk för skurar. Inte särskilt varmt, men kring grillen spred sig värmen snabbt.

Carl- Magnus informerade om senaste nytt om honungsuppköp med ändrade villkor för hobbybiodlare. Priset är sänkt hos Svensk Honungsförädling eftersom de har stora lager sedan förra året. Nu krävs större kvantiteter, så för den som inte uppnår minimigräns gäller det att hitta andra biodlare och slå sig samman med för leverans. Avtal och registrering ska tecknas i förväg.

 

Yvonne berättade om kommande aktiviteter i föreningen. Distriktets träffar, den större träffen i Åsens by, blir den 4 juni med anmälan 1 juni. Chans finns att kunna följa med på andra föreningars bussresor om plats finns.   Vår larvdag i Isåsa hos Bengt- Olof kommer strax därefter, 6 juni. Yvonne påminde att hemsidan har detaljerad information om föreningen.

Nästa träff för gemytlighet sker i på Forserums hembygdsgård i september. Vi får en guidad visning av deras industrimuseum och har möjlighet att grilla igen.

Strax efter informationen dök eftersläntrarna upp. Det är inte lätt att hitta till Lions grillplats, och särskilt inte enkelt när ordförande stängt av ljudet på sin mobil och inte kunde svara på var grillplatsen är belägen.  Men skickliga biodlare har tålamod och hittar så småningom dit de ska.

Kring borden bekantade sig nya och gamla medlemmar, gemytligt mumsande på grillkorv och annan medhavd matsäck.  Frågor kring biodling, tips och råd delades. Bland annat fick några av oss veta hur Olle gör när han tar med sig bina från Grimstorp in till stan. Ganska vådligt, faktiskt!

 

 

 

Korven tog slut, kvällen närmade sig sitt slut och alla biodlarna for hem för den hektiska säsongen som just tagit sin början.

Yvonne