Distriktet

P7110359a

Bitillsynsmän för Jönköpings län

Numera indelat kommunvis: Bemanning 2019_Jonkopings lan

 

Höstens program 2024

Våren

 

Torsdagen den 11 januari kl 18.00:

Utvidgat styrelsemöte med alla valda funktionärer i SV:s lokaler på Rosenlund i Jönköping. Adressen är Huskvarnavägen 40. Kallelse skickas till alla berörda.

 

Tisdagen den 23 januari kl 20  ZOOM-föreläsning av Leon Benér, som kommer att berätta om sina erfarenheter och vedermödor under sitt första år som biodlare.

Länk: https://us06web.zoom.us/j/84300081746?pwd=U4rJbS2oRJmQXYagRbbKaRKabMSoce.1

 

Lördagen den 3 februari kl 09.15

Distriktets årsmöte i Naturbruksgymnasiet Stora Segerstad i Reftele.. Från kl 09.15 fika och mingel. Årsmötet börjar kl 10 med avbrott för lunch och avslutas absolut senast kl 15. Valda ombud får särskild kallelse. Medlemmar är välkomna som observatörer. Alla måste anmäla sig i förväg senast lördagen den 27 januari till johnwieslander@outlook.com.   Alla deltagare betalar 100:- för lunch och fika vid ankomst. Kontant eller SWISH.

 

Onsdagen den 7 februari kl 20  ZOOM-föreläsning av Mikael Ekström som berättar om BeeLabs verksamhet med att utforma en ”digital” bikupa

Länk: https://us06web.zoom.us/j/86489799338?pwd=vpMzqtrzERwbPettAp3gJpxReMwb5e.1

 

Onsdagen 13 mars kl 20 ZOOM-föreläsning av Björn Dahlbäck som berättar om vad en bitillsynsman gör.

Länk : https://us06web.zoom.us/j/82362143347?pwd=PJKvITSTbnUvmbrDaHpTajtTgfuYtU.1

 

Onsdagen den 10 april  kl 20 ZOOM föreläsning av  bihälsokonsulenten Björn Gustavsson.

Länk: https://us06web.zoom.us/j/87926536289?pwd=wqDn9DzapOyOm2chRsPCyrjfJFgRTK.1

 

Lördagen den 13 april kl 09.30 – 15, med avbrott för lunch. Vårmöte i Eksjö.

Marie Backman kommer att berätta om mjödets historia och hur man tillverkar sin egen mjöd, även provsmakning. Värdförening är Södra Vedbo bf. Lundstorps Hembygdsgård, några km norr om Eksjö. Begränsat antal platser. Gärna tidig anmälan men senast lördagen den 6 april till Karin Altevid karin.altevid@hotmail.com eller 070 720 7463.  Mer info kommer senare om deltagaravgift för fika, lunch och föreläsning.

 

Lördagen den 1 juni inbjuder vi till en biodlardag i försommaren i Gislaveds föreningsbigård. Den är belägen i Anderstorp på fastigheten Brotorpet.

Richard Johansson, ansvarig för bihälso- och utbildningsfrågor på SBR- medverkar med ett inledningsanförande och sedan på en av de informationsstationer som följer därefter. En annan station kommer att handla om den ”digitala” bikupan som finns i bigården. Mer detaljerat program planeras under våren. Kaffe och mingel från kl 09.30. Mötet börjar kl 10. Alla betalar för fika vid ankomst. Avslutning ca kl 13.

 

 

 

Höstens program

Avelsdrottningar

Distriktet stödjer föreningars inköp av avelsdrottningar (ingår i budget)

Regler:

  • Ansökan senast 1 oktober till någon av ledamöterna i distriktsstyrelsen. Det går bra med mail, men föreningen måste bevaka att man får en bekräftelse på att mailet gått fram
  • Max 700:- delas ut per förening i första omgången för den ”första drottningen”
  • Återstående budgeterat belopp fördelas lika på de drottningar som det finns ansökan om.
  • Drottningen ska vara tillgänglig för avel av föreningens medlemmar.

Länets godaste honung

Länets godaste honung utses efter provsmakning av den besökande allmänheten på Fruktens dag på Brunstorpsgård i Huskvarna. Besökarna kommer från ett stort geografiskt område och är inte begränsade till Jönköpings kommun. Den som vill delta lämnar en burk till någon i styrelsen senast den 1 september och sparar en hel låda med 12 burkar (och likadan honung) tills tävlingen är avgjord. Vinnaren får ett diplom. Av vinnaren köper distriktet 12 burkar, som delas ut i priser till de röstande.

 

Bjud in distriktsstyrelsen

 

Under oktober månad erbjuder distriktsstyrelsen att några ledamöter kan besöka föreningsmöten och genomföra ett program med honungstema ” Från Kupa till burk”.

Kontakta oss i god tid för plats och datum.

 

Välkomna på våra aktiviteter!

 

Logo SV

 

Alla träffar anordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

www.sv.se/hoglandet